Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś z kurczaka zagrodowego z sałatką cukinii

5.0
(16)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Smaczna i soczysta pierś z kurczaka z grilla. To delikatne mięso nie potrzebuje długiego pieczenia na ruszcie, dlatego zróbcie ten posiłek, jeśli nie macie wiele czasu, a macie chęć na obiad z grilla. Do mięsa podajcie sałatkę z cukinii - będzie pysznie.

Składniki:

Składniki:

pierś z kurczaka zagrodowego 4 sztuki

Na marynatę:

Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
miód wielokwiatowy 1 łyżka
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat łyżeczka
olej rzepakowy 1/2 szklanki

Na sałatkę:

ogórek 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
papryczka chilli 1 sztuka
natka kolendry 1 pęczek
oliwa 1/2 szklanki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny z 1/2 owocu

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z kurczaka zagrodowego z sałatką cukinii

Filety z kurczaka lekko rozbić.

Wszystkie składniki marynaty łączymy, wkładamy mięso i marynujemy.

Pokroić w paski ogórka, cukinię, papryczkę chili. posiekać kolendrę. Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski,  zalewamy oliwą z musztardą , sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku  i mieszamy.

Piersi grillujemy na rozgrzanym grillu z każdej strony na złoty kolor i kroimy w plastry.

Sałatkę układamy na talerzu i dodajemy zgrillowanego kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak