Grillowana pierś z kurczaka zagrodowego z sałatką cukinii

Grillowana pierś z kurczaka zagrodowego z sałatką cukinii

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Smaczna i soczysta pierś z kurczaka z grilla. To delikatne mięso nie potrzebuje długiego pieczenia na ruszcie, dlatego zróbcie ten posiłek, jeśli nie macie wiele czasu, a macie chęć na obiad z grilla. Do mięsa podajcie sałatkę z cukinii - będzie pysznie.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • pierś z kurczaka zagrodowego

    4 sztuki

Na marynatę:

  • musztarda sarepska

    1 łyżka
  • miód wielokwiatowy

    1 łyżka
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    2 łyżeczki
  • papryka słodka mielona

    łyżeczka
  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki

Na sałatkę:

  • ogórek

    1 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • papryczka chilli

    1 sztuka
  • natka kolendry

    1 pęczek
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • musztarda sarepska

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    z 1/2 owocu
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kurczaka lekko rozbić.

Wszystkie składniki marynaty łączymy, wkładamy mięso i marynujemy.

Pokroić w paski ogórka, cukinię, papryczkę chili. posiekać kolendrę. Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski,  zalewamy oliwą z musztardą , sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku  i mieszamy.

Piersi grillujemy na rozgrzanym grillu z każdej strony na złoty kolor i kroimy w plastry.

Sałatkę układamy na talerzu i dodajemy zgrillowanego kurczaka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat