Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Grillowana pierś z kurczaka zagrodowego z sałatką cukinii

5.0
(16)
Czas
Czas: 45 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Smaczna i soczysta pierś z kurczaka z grilla. To delikatne mięso nie potrzebuje długiego pieczenia na ruszcie, dlatego zróbcie ten posiłek, jeśli nie macie wiele czasu, a macie chęć na obiad z grilla. Do mięsa podajcie sałatkę z cukinii - będzie pysznie.

Składniki:

Składniki:

pierś z kurczaka zagrodowego
4 sztuki

Na marynatę:

Musztarda sarepska Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
miód wielokwiatowy
1 łyżka
przyprawa uniwersalna Kucharek
2 łyżeczki
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
łyżeczka
Sklep Prymat
olej rzepakowy
1/2 szklanki

Na sałatkę:

ogórek
1 sztuka
cukinia
1 sztuka
papryczka chilli
1 sztuka
natka kolendry
1 pęczek
oliwa
1/2 szklanki
Musztarda sarepska Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sok z cytryny
z 1/2 owocu

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z kurczaka zagrodowego z sałatką cukinii

Filety z kurczaka lekko rozbić.

Wszystkie składniki marynaty łączymy, wkładamy mięso i marynujemy.

Pokroić w paski ogórka, cukinię, papryczkę chili. posiekać kolendrę. Wszystkie składniki sałatki wkładamy do miski,  zalewamy oliwą z musztardą , sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku  i mieszamy.

Piersi grillujemy na rozgrzanym grillu z każdej strony na złoty kolor i kroimy w plastry.

Sałatkę układamy na talerzu i dodajemy zgrillowanego kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak