Grillowana pierś z kurczaka z ananasem i żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • ananas w puszce

    2 plasterki
  • żurawina

    6 sztuk
  • ziemniaki młode

    2 sztuki
  • koperek

    1/4 pęczka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Mięso lekko rozbijamy a następnie przyprawiamy przyprawą do grilla i odkładamy na ok 1 godzinę do lodówki by się przegryzło. Po tym czasie grillujemy na złoty kolorek. Plasterki ananasa grillujemy a następnie nakładamy na mięsko i dodajemy żurawinę. Chwilkę jeszcze pozostawiamy na grillu. Gotowe mięsko podajemy z pokrojonymi ziemniaczkami i posiekanym szczypiorkiem. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 18.10.2013 18:57
Ale apetycznie podane;)
Łukasz15 04.09.2013 18:47
Pyszne mięsko
Fiffi 27.09.2012 23:22
pyszne
RenataZ-et 13.05.2012 11:02
idealny obiadek :)
Bożena13 03.05.2012 19:51
pięknie ta pierś się prezentuje! patrząc na te zdjęcie czuje zapach tej potrawy!
Agnik 22.08.2011 18:04
super
novita26 01.06.2011 08:19
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat