grillowana pierś z kurczaka w marynacie słodko-kwaśnej

grillowana pierś z kurczaka w marynacie słodko-kwaśnej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 podwójna
  • sól

  • pieprz

  • sos sojowy

    2 łyżki
  • miód płynny

    2 łyzki
  • sok z cytryny

    pół cytryny
  • przyprawa do grilla

  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na filety. Sos sojowy połączyć z oliwą, miodem, sokiem z cytryny, pieprzem i przyprawą do grilla. Natrzeć kurczaka i odłożyć na kilka godzin do lodówki. Grillować na złotbrązowo z obu stron, można też smażyc na patelni. Przed podaniem można jeszcze doprawić solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 04.07.2017 21:24
super :)
Ela15 11.02.2017 17:01
bardzo dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat