Grillowana pierś z kurczaka w marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 połówka
  • miód

    1 łyżka
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

  • ryż

    100-150 g
  • Kurkuma mielona Prymat

  • brokuły

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować marynatę do mięsa: wymieszać olej z miodem i sosem sojowym oraz przyprawami. Pierś opłukać, odkroić tłuszcz, żyłki itp, przekroić na pół jak na kotlety, lekko roztłuc. Obtoczyć w marynacie. Włozyć do lodówki pod przykryciem na 15 minut. Po tym czasie, zawinąć każdy kawałek w folię aluminiową. Piec na grillu elektrycznym aż się zrumienią (zazwyczaj 4 minuty). Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wymieszać z kurkumą dla koloru. Brokuły ugotować (wrzucić różyczkami do dołu do gotującej się wody, gotować 3-5 minut az będą miękkie).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wirtualnykucharz 24.01.2017 17:18
pyszny przepis
w mojej kuchni 11.02.2016 23:15
Apetyczne jedzonko
IKrakowianka 11.02.2016 18:42
apetyczne danie
agnieszka214 11.02.2016 16:45
Wspaniały obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat