Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś z kurczaka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 800 gram
cynamon Prymat 1/3
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/3
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1/3

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z kurczaka

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, kroimy na paseczki lub w płaty.
Następnie obsypujemy przyprawą Grill klasyczny Prymat.
Do kubeczka wrzucamy pozostałe przyprawy, mieszamy je ze sobą i z odrobiną oliwy wcieramy je w mięso.
Krok 1 - Grillowana pierś z kurczaka foto
2
Grillujemy na patelni grillowej posmarowanej delikatnie oliwą.
Smażymy najpierw z jednej strony, aż zarumieni się. Następnie z drugiej.
Krok 2 - Grillowana pierś z kurczaka foto
3
Podawać na przykład z placuszkami cukiniowymi.
Bardzo aromatyczne mięsko. Można grillować na tradycyjnym grillu lub elektrycznym.

Smacznego :)
Krok 3 - Grillowana pierś z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 26.05.2013 16:59
Pyszny kawałek :-)
babajaga1969 26.05.2013 14:09
i to jest samo zdrowe mięsko
Marta11 26.05.2013 13:48
pyszny kurczak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak