Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś z indyka z suszonymi pomidorami i szpinakiem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt.
musztarda 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
syrop cytrynowy 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
pieprz 2 szczypty
szpinak świeży 100 g
czosnek 1 ząbek
suszone pomidory 12 szt.

Porada

Do marynowania wykorzystałam zieloną musztardę, która swój kolor zawdzięcza pietruszce, bazylii i szczypiorkowi.

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z indyka z suszonymi pomidorami i szpinakiem

Pierś indyka przekroić na pół, zamarynować w zielonej musztardzie (2 łyżki) z 1 łyżką oliwy, oraz 1 łyżeczką syropu cytrynowego z niewielką ilością soli i pieprzu, Grillować pierś z indyka z obu stron, Świeży szpinak dusić na oliwie doprawić rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem, wymieszać z suszonymi pomidorami z zalewy oliwnej. Grillowanego indyka ułożyć na szpinaku z suszonymi i świeżymi pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.08.2014 19:29
nie robiłam jeszcze takiej piersi
Edith85 21.08.2014 13:24
rewelacyjne danie
Triss 21.08.2014 13:02
smacznie. :)
xjustynka89x 21.08.2014 11:54
mniam, moje smaki :)
Paolcia 21.08.2014 11:47
mniam pysznie wygląda
halinah 21.08.2014 08:59
dobre smaki
engie23 21.08.2014 08:37
apetycznie wygląda
olkaaa 21.08.2014 07:32
wygląda kusząco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak