Grillowana pierś z dipem warzwno serowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso i dodatki ;

  • filet z kurczaka

    4 piersi małe najlepiej
  • kozieradka

    1 łyżeczka
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1/2 łyżeczki użyłam różowej
  • kolendra mielona

    1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • olej

    3 łyżki

DIP

  • serek wiejski

    200 g ziarnisty
  • jogurt grecki

    5 łyżek
  • ogórek zielony

    1 szt długi
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • szczypiorek

    2 łyżki siekany
  • sól

    1/2 łyżeczki różowej soli
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • kolendra mielona

    3 szczypty
  • chilli

    1 szczypta suszonej
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

MIĘSO :
Filety myjemy, osuszamy umieszczamy w miseczce najlepiej szklanej.
Przyprawy mieszamy ze sobą i olejem, smarujemy nimi każdy filet z obu stron, zostawiamy do zamarynowania.

DIP :
Serek wiejski odcedzamy z zalewy serwatkowej.
Ogórka i cebulkę kroimy w kosteczkę, szczypior również.
Wszystko mieszamy ze sobą, doprawiamy.

Mięso grillujemy z każdej strony po 5 min. filet bardzo szybko jest gotowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Internetowa Kuchnia 01.05.2015 14:07
chętnie bym zjadła na obiadek :)
w mojej kuchni 01.05.2015 13:12
pyszności podano do zjedzenia
Czarnula666 01.05.2015 12:58
Wygląda pysznie :)
Betina#45 01.05.2015 11:39
wygląda wspaniale ! rewelacyjne przepis ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat