Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś z dipem warzwno serowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso i dodatki ;

filet z kurczaka 4 piersi małe najlepiej
kozieradka 1 łyżeczka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki użyłam różowej
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej 3 łyżki

DIP

serek wiejski 200 g ziarnisty
jogurt grecki 5 łyżek
ogórek zielony 1 szt długi
cebula czerwona 1 szt.
szczypiorek 2 łyżki siekany
sól 1/2 łyżeczki różowej soli
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
kolendra mielona 3 szczypty
chilli 1 szczypta suszonej

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z dipem warzwno serowym

MIĘSO :
Filety myjemy, osuszamy umieszczamy w miseczce najlepiej szklanej.
Przyprawy mieszamy ze sobą i olejem, smarujemy nimi każdy filet z obu stron, zostawiamy do zamarynowania.

DIP :
Serek wiejski odcedzamy z zalewy serwatkowej.
Ogórka i cebulkę kroimy w kosteczkę, szczypior również.
Wszystko mieszamy ze sobą, doprawiamy.

Mięso grillujemy z każdej strony po 5 min. filet bardzo szybko jest gotowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Internetowa Kuchnia 01.05.2015 14:07
chętnie bym zjadła na obiadek :)
w mojej kuchni 01.05.2015 13:12
pyszności podano do zjedzenia
Czarnula666 01.05.2015 12:58
Wygląda pysznie :)
Betina#45 01.05.2015 11:39
wygląda wspaniale ! rewelacyjne przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak