Grillowana pierś w włoskich ziołach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • bazylia

    2 szczypty
  • rozmaryn

    2 szczypty
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    2 szczypty
  • tymianek

    2 szczypty
  • cząber

    2 szczypty
  • batat

    1 szt mała
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso przeciąć w poprzek na cienkie plastry.
Przyprawy wymieszać, posypać nimi mięso.
Warzywa pokroić w paski, ósemki, całość posypać ziołami, jeśli nie liczycie kalorii można skropić lekko olejem rzepakowym, badż oliwą dosłownie kilka kropli.
Wszystko umieszczamy na rozgrzanym ruszcie, grillujemy kilka minut z każdej strony.

Podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokus 14.05.2016 21:30
apetyczne mięsko
RenataZ-et 14.05.2016 15:59
apetyczna propozycja
bertpvd 14.05.2016 13:49
bardzo smaczne danie
ilka01 14.05.2016 11:05
pychota :)
Konczi 14.05.2016 10:28
Pysznie i efektownie :)
Futka 14.05.2016 10:23
Przepyszna propozycja. Palce lizać :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat