Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś w włoskich ziołach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
bazylia 2 szczypty
rozmaryn 2 szczypty
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
tymianek 2 szczypty
cząber 2 szczypty
batat 1 szt mała
papryka czerwona 1/2 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś w włoskich ziołach

Mięso przeciąć w poprzek na cienkie plastry.
Przyprawy wymieszać, posypać nimi mięso.
Warzywa pokroić w paski, ósemki, całość posypać ziołami, jeśli nie liczycie kalorii można skropić lekko olejem rzepakowym, badż oliwą dosłownie kilka kropli.
Wszystko umieszczamy na rozgrzanym ruszcie, grillujemy kilka minut z każdej strony.

Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 14.05.2016 21:30
apetyczne mięsko
RenataZ-et 14.05.2016 15:59
apetyczna propozycja
bertpvd 14.05.2016 13:49
bardzo smaczne danie
ilka01 14.05.2016 11:05
pychota :)
Konczi 14.05.2016 10:28
Pysznie i efektownie :)
Futka 14.05.2016 10:23
Przepyszna propozycja. Palce lizać :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak