Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś na słodko

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka duża
mleko 1 szklanka
sos ostrygowy 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
cebula 1` sztuka
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś na słodko

Miód doprowadzamy do płynnej postaci jeśli posiadamy skrystalizowany. Dodajemy do niego mleko, paprykę, posiekaną cebulę oraz sok ostrygowy. Wkładamy plasterki mięsa i zamykamy wszystko w pojemniku na noc do lodówki. Następnie wycieramy z nadmiaru marynaty mięso za pomocą papierowych ręczników. Grillujemy po kilka minut w każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 04.02.2017 17:31
Taki kawałek mieska mogłabym zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak