Grillowana pierś musztardowo-czosnkowa

Grillowana pierś musztardowo-czosnkowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 kg
  • oliwa

    1/2 szklanki
  • czosnek

    4 ząbki
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
  • miód płynny

    1 łyżka
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżka
  • pieprz

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki płynne mieszamy ze sobą. Dodajemy też przeciśnięty czosnek oraz pieprz. Pierś kroimy na mniejsze części, zanurzamy w płynie i zostawiamy na 4 godziny. Po upływie tego czasu grillujemy po 15 minut z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 05.05.2015 08:51
pychota :)
pajbek 04.05.2015 21:15
Pyszne mięsko ;-)
Katarzyna59 04.05.2015 20:43
bardzo pyszna
irenka 04.05.2015 20:38
ale pyszne mięsko
Franciszek 04.05.2015 20:19
Super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat