Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana papryka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
oliwa 4 łyzki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzeczka
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana papryka

Papryki myjemy i osuszamy . Papryki kroimy na mniejsze kawałki , przekładamy do miski. W miseczce przygotowujemy marynatę złożoną z: oliwy, przeciśniętego czosnku oraz ziół prowansalskich. Marynatę rozprowadzamy na papryce i całość wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie papryki przekładamy na patelnię grillową- grillujemy obracając papryki kilkukrotnie. Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 28.07.2014 18:15
mniam uwielbiam grilowaną paprykę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak