Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana na ostro pierś z kurczaka

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata ;

Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
chilli 2 szczypty
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
oliwa aromatyzowana 6 łyżek / z marynowanej peperoni
rozmaryn 1 gałązka 10cm

Mięso ;

pierś z kurczaka 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana na ostro pierś z kurczaka

Mięso myjemy i osuszamy ,przecinamy by nie było za grube uzyskujemy 12 kawałków .

Marynata ;
Do szklanej miski dajemy podane zioła i przyprawy , rozmaryn same listki wlewamy oliwę ,ja używam taką co miałam marynowane peperoni z ziołami ,ona wspaniale oddaje smak i nadaje inności całej marynacie , mieszamy i odstawiamy na chwilę by smaki się uwydatniły .

Następnie wkładamy mięso i zostawiamy na 2h
Po tym czasie grillujemy po 3min z każdej strony .
Podajemy z dipami i sałatkami .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 04.06.2014 16:55
Ależ to mięsko apetycznie wygląda, super!
Zdzisław 28.05.2014 16:06
jakie przysmaki podano
Pani Domu 28.05.2014 12:54
już bym jadła...
drmaciej 28.05.2014 10:20
I już wiem co będę jadł na najbliższym grillu
brioszka 28.05.2014 08:40
wygląda bosko :D
Anna133 28.05.2014 08:24
szybko się piecze i jest bardzo smaczne
Konczi 28.05.2014 07:23
takie mięsko to ja lubię - pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak