Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana miruna z liściem szałwi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z miruny 300-400 g
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
oliwa 1-2 łyżeczek
szałwia 6 listków świeżych
sok z cytryny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana miruna z liściem szałwi

Fileta z miruny rozmrozić ,umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem .
natrzeć oliwa z oliwek , posypać pieprzem cytrynowym .Skropić sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny .Pod spód i na wierzchu ułożyć umyte i osuszone świeże listki szałwii .Odłożyć do lodówki do zamarynowania na 2 godziny .
Wyjąć i ułożyć na patelni grillowej , grillować około 3 minuty z jednej strony i odwrócić .Podawać jako przystawkę do drugiego dania na obiad i polać jeszcze sokiem z cytryny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tobi1989 05.11.2016 12:08
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak