Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana łopatka

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa pół kg
sól
Czosnek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana łopatka

Łopatkę bez kości myjemy i kroimy na plasterki, oprószamy ja solą i pieprzem, smarujemy z każdej strony oliwą i posypujemy czosnkiem, tak przygotowaną marynujemy ok 5 godzin w naczyniu próżniowym i przetrzymujemy w lodówce, po odpowiednim czasie możemy ją grillować na rozgrzanym ruszcie z każdej strony, podajemy z ulubionym sosem i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 17.06.2014 05:22
Smakowita.
Aleksandra/Olcia 16.06.2014 20:07
pycha miesko
wirtualnykucharz 16.06.2014 19:29
Lubię dania mięsne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak