Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana kiełbasa z nutą wina

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kiełbasa podwawelska 6 kawałków
wino białe wytrawne 250 ml

do podania

musztarda
chleb

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana kiełbasa z nutą wina

Kiełbasę nacinamy w poprzek na około 2 mm w niewielkich odstępach. Układamy kiełbasę w naczyniu prostokątnym, jedną obok drugiej dość ciasno. Kiełbasę zalewamy winem i odstawiamy na 40 minut. Po tym czasie układamy kiełbaski na ruszcie grillowym i grillujemy po kilka minut z wszystkich stron. Podajemy z musztardą i pieczywem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.07.2014 07:28
smakowicie wygląda
slonko888 24.07.2014 20:17
mniam mniam
agnieszka214 24.07.2014 16:27
same pysznosci
gosia1988 24.07.2014 15:08
coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak