Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana kaszanka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 3 sztuki
cebula 1 sztuka
olej
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana kaszanka

Kaszanki pozbawiamy osłonek, a następnie przekrawamy na pół.Przygotowujemy sobie 6 kawałków folii aluminiowej, na każdy wlewamy odrobinę oleju i układamy kaszankę. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Do każdego kawałka kaszanki dokładamy trochę cebulki. Doprawiamy pieprzem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi.
Folię aluminiową szczelnie zawijamy i układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy przez ok 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 09.07.2015 14:04
wspaniały smak:)
jasiek 09.07.2015 11:44
idealna alternatywa dla kiełbasy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak