Grillowana karkówka w piwnej marynacie

Grillowana karkówka w piwnej marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • piwo

    1 puszka
  • czosnek

    4 ząbki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety o grubości 1 cm. Następnie każdy lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Natrzeć obranym i drobniutko pokrojonym czosnkiem i przyprawami. Mięso przełożyć do szklanego naczynia, zalać piwem i odstawić na całą noc. Kotlety układać na rozgrzanym grillu. Nie należy piec nad otwartym ogniem. Na ruszcie położyć mięso dopiero wtedy, gdy na węglu pojawi się biały nalot. Piec po 10 minut z każdej strony. W trakcie pieczenia można polewać piwem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 14.06.2012 08:44
rewelacyjne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat