Grillowana karkówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    10 plastrów
  • marynata

  • czosnek

    4-5 ząbków
  • miód płynny

    2 łyżki
  • musztarda

    3 łyżki
  • olej

    ok6 łyżek
  • sos sojowy

    3-4 łyżki
  • papryka mielona

    ok 1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry karkówki można oprószyć przyprawą do mięsa. Składniki marynaty łączymy i zalewamy mięso. Plastry obtaczamy w marynacie i zakrywamy. Odstawiamy na dłużej do lodówki można na noc.
Wyjmujemy z lodówki trochę wcześniej i grillujemy na tackach czy też ruszcie z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat