Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana karkówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 8 plastrów

marynata

oliwa 3-4 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyzki
sól do smaku wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania

glazura

Musztarda sarepska Prymat 1-2 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 2-3 łyzki
dżem brzoskwiniowy 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól 1 łyżeczka
natka pietruszki opcjonalnie

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana karkówka

Karkówkę umyć, osuszyć, mocno przyprawic soląi pieprzem.
Oliwę wymieszać z majerankiem i natrzeć kotlety. Włożyć mieso do lodówki na kilka godzin.
Musztarde wymieszać z dżemem brzoskwiniowym, obranym i utartym z solą czosnkiem Jeśli chcemy dodać pietruszke to drobno ją posiekać idodać do musztardy. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Karkówkę upiec na grillu, pod koniec pieczenia posmarować mięso glazurż i dopiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 04.11.2014 22:15
Uwielbiam, szkoda że sezon grillowy już zamknięty :(
ewelinapac 04.11.2014 21:35
pyszna i soczysta
aginaa 04.11.2014 20:13
kto jej nie lubi :)
Piotr-21 04.11.2014 20:12
palce lizać
Marta Ryżek-Kalkowska 04.11.2014 19:41
Zapachniało latem :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak