Grillowana Karkówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Marynata do Karkówki :

  • oliwa

    5 łyżek
  • Papryka ostra mielona Prymat

    2 łyżeczki
  • Szafran nitki Prymat

    1 szczypta
  • sól prowansalska

    1 łyżeczka
  • suszone pomidorki z czosnkiem

    3 łyżeczki
  • Doatkowo:

  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    3 przyprawa
  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki wlewamy oliwę z oliwek dodajemy do niej składniki i mieszamy robi nam się najpierw żółta od szafranu następnie dodajemy suszone pomidorki i sól prowansalską a na samym końcu przyprawę do karkówki i paprykę. Mieszamy zostawiamy na 1 godzinkę w lodówce . Po tym czasie nacieramy karkówkę i zostawiamy ją w marynacie na 2 godzinki . Pieczemy na grillu do miękkości z obu stronę . Pycha Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 26.06.2013 10:56
uwielbiam taką karkóweczkę
SmakolykiJoanny 26.06.2013 07:51
Marynaty można robić na wiele sposobów warto wypróbować nowe smaki .
Ola1984 26.06.2013 07:31
Bardzo fajna marynata. Też ostatnio wrzuciłam na ruszt karkówkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat