Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana golonka w miodowo-piwnej marynacie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 sztuki
olej rzepakowy 100 ml
piwo 100 ml
miód 2 łyżki
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana golonka w miodowo-piwnej marynacie

Do oleju dodać miód, piwo, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy i zioła. Wymieszać. Golonki umyć i wysmarować marynatą. Pozostawić na 12 godzin w lodówce, co jakiś czas odwracając. Upiec na mocno rozgrzanym grillu przewracając co kilka minut. Podawać z chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.03.2016 08:40
uwielbiam golonkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak