Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
1 sztuka -
cebula
1 sztuka -
czosnek
1 ząbek -
marchewka gotowana na parze
1 sztuka -
brokuł gotowany na parze
100 gram -
fasolka szparagowa
50 gram -
Kukurydza z Puszki
2 łyżki -
kasza jaglana
1/2 szklanki -
mozzarella
50 gram -
sól
do smaku -
masło
2 łyżki -
oliwa
2 łyżki
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Cukinię przekroić wzdłuż na pół, łyżeczką wydrążyć miąższ i odłożyć na bok. Połówki cukinii oprószyć lekko solą i pieprzem, wysmarować oliwą z oliwek. Grillować na patelni grillowej lub w piekarniku po 5 minut z każdej strony.

Do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem włożyć połówki cukinii wypełnione farszem. Na wierzchu ułożyć kawałki sera mozzarella.

Komentarze (16)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (6)