Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana cukinia teriyaki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
marynata teriyaki 2 łyżki
sos worcestershire 1/2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
cukier brązowy 1/2 łyżeczki
cukinia 1 sztuka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana cukinia teriyaki

Czosnek przecisnąć przez praskę, przełożyć do miseczki. Dodać do niego oba sosy, zioła, brązowy cukier i trochę soli. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w plasterki o grubości ok. pół cm. Plastry cukinii włożyć do marynaty i wymieszać tak, żeby marynata dokładnie je pokryła. Przykryć folią spożywczą i odłożyć na kilka godzin do lodówki. Zamarynowane plastry cukinii kłaść na ruszt rozgrzanego grilla. Grillować do lekkiego zrumienienia z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 02.07.2017 22:29
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak