Grillowana cukinia nadziewana sałatką z ryżem, tofu i sosem Hoisin z oliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 woreczek
  • tofu

    1 opakowanie
  • oregano

  • pomidorki koktajlowe

  • sól

  • pieprz

  • bazylia świeża

  • pietruszka zielona

  • sos hoisin

    4 łyżki
  • boczek

    2 plastry
  • pomidor

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • papryka zielona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grillowana cukinia nadziewana sałatką z ryżem, tofu i sosem Hoisin z oliwkami foto
Ryż gotujemy do miękkości około 15 minut. Cukinie kroimy wzdłuż i wydrążamy środek.
Krok 2 - Grillowana cukinia nadziewana sałatką z ryżem, tofu i sosem Hoisin z oliwkami foto
Powstałe łódki grillujemy około 10 minut. Ryż studzimy. Tofu marynujemy w oliwie z oliwek, dodajemy oregano, bazylię świeżą , sól, pieprz i grillujemy około 10 minut. Cebulę smażymy, dodajemy do ryżu, razem z pietruszką zieloną pokrojoną. Tofu kroimy na kwadraty i także dodajemy do sałatki, razem z paprykę zieloną pokrojona.
Krok 3 - Grillowana cukinia nadziewana sałatką z ryżem, tofu i sosem Hoisin z oliwkami foto
Doprawiamy sola, pieprzem i dodajemy 4 łyżki sosu hoisin.
Boczek kroimy na kwadraty i podsmażamy dodajemy do sałatki, razem z oliwkami pokrojonymi . Dekorujemy różami z z pomidorów

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 27.08.2013 07:24
przepyszna
Magda60 05.03.2013 09:22
pieknie wyglada
Alex_M 31.01.2013 17:49
smacznie i kolorowo :)
Dorota37 01.01.2013 17:01
przepiękne
MalgorzataG 30.12.2012 22:16
Piękne, smaczne i zdrowe danie. Podoba mi się.
Joanna83 27.12.2012 16:17
Jak tu pięknie,kolorowo...wiosennie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat