Grillowana cukinia

Grillowana cukinia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • oliwy z oliwek

    1/3 szklanki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
  • Bazylia suszona Prymat

    3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Grillowana cukinia

Cukinię umyć, pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Czosnek rozetrzeć z solą, wymieszać z oliwą i bazylią; przygotowaną zalewą natrzeć plastry cukinii i odstawić na 20 minut, aż cukinia puści soki i zmięknie; piec na grillu na złoty kolor. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

RenataZ-et 04.08.2013 21:56
często taką robię
czekoladka_m 08.07.2013 13:17
My też uwielbiamy grillowaną cukinię:):)
Seba 18.06.2013 16:43
bardzo smaczne
kasiek 08.01.2013 20:05
pyszna
Angelika10 11.10.2012 01:36
super
Mariusz10 14.06.2012 22:34
pyszna
Goya 14.10.2011 10:20
fajne
rakow2
rakow2 31.05.2011 16:46
ciekawa kolacja
IlonaAlbertos 18.09.2010 13:43
Smaczna i prosta grillowana cukinia.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat