Grillowana cukinia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • olej

    1/2 szklanki
  • sól

    1 łyżeczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obrać, pociąć w plasterki. Olej wymieszać z solą i ziołami. Marynatę polać na cukinię (tak, żeby każdy plasterek był nią pokryty). Odstawić na ok.1 godzinę. Grillować na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 23.01.2013 22:23
Lubię grillowaną cukinię.
IlonaAlbertos 07.08.2011 21:00
Szybka w przygotowaniu i smaczna.
Iwusia 07.08.2011 20:54
jest pyszna
Weronika_eM 06.08.2011 21:43
bardzo lubię
misia53 05.08.2011 18:32
też tak robię , cukinia teraz na topie obdzielam wszystkich dookoła
1j1o1l1a1 04.08.2011 13:01
fajne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat