Grillowana bagietka z piersią z kurczaka i pasztetem

Grillowana bagietka z piersią z kurczaka i pasztetem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • ser żółty

    8 plasterków
  • bagietka

    2 sztuki
  • tymianek Prymat

    do smaku
  • pasztet

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy na dwie części i grillujemy. Bagietkę kroimy na pół. W każdej połowie wydrążamy środek. Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i owijamy serem żółtym posmarowanym pasztetem. Tak przygotowaną bułeczkę polewamy delikatnie oliwą z oliwek i posypujemy tymiankiem. Bagietkę zwijamy w folię spożywczą i grillujemy ok 15 -20 min., lub zapiekamy w piekarniku ok 10-15 min. w temp. 180'C. Gotową grillowaną bagietkę kroimy na "kromeczki". Podawać można z sosami lub z ketchupem. Najlepiej smakuje na ciepło. Smacznego !!
Iwusia
Bagietkę możemy przygotować w każdych warunkach. Na łonie natury na grillu, w domu na elektrycznym, albo w zaciszu domowej kuchni - piekarniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

03.05.2017 11:59
ciekawy pomysł

Diana Rusiłowicz

09.04.2017 01:04
Pysznie wygląda..

Bernadeta1

19.03.2017 19:44
fajna propozycja na grilla

Kardamonovy

27.02.2017 14:22
Jaki fajny pomysł :).

Justyna Jussstiii

14.02.2017 00:45
wow ciekawy przepis!

Linka2107

24.10.2016 22:29
pyszne :)

MonikaW

07.10.2016 21:42
super pomysł na party

halina17

07.10.2016 19:42
Dobry pomysł.

adelajda

07.10.2016 12:28
Fajny pomysł :)

Madzai

07.10.2016 09:13
na pewno pycha;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat