Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grill: Rostbef z wołowiny argentyńskiej z sosem pieprzowym podany z grillowanymi warzywami i smażonymi ziemniakami

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

stek z rostbefu 800 g
Stek z grilla Prymat 1 opakowanie
Musztarda chrzanowa Prymat 1 łyżka
ziemniaki 4 szt
cukinia 0,5 szt
bakłażan 0,5 szt
papryka czerwona 1 szt
czosnek 2 ząbki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat do smaku
oliwa 4 łyżki
oliwa 5 łyżek
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżka
tymianek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grill: Rostbef z wołowiny argentyńskiej z sosem pieprzowym podany z grillowanymi warzywami i smażonymi ziemniakami

Umyte i osuszone 4 steki (każdy o wadze 200 g) zamarynować we wszystkich połączonych składnikach marynaty (oliwa z oliwek, jedno opakowanie przyprawy Stek gruboziarnisty oraz Musztarda grillowa Prymat) i odstawić do lodówki.

Ziemniaki ze skórą pokroić w ćwiartki, skropić oliwą połączoną z przyprawą do ziemniaków i usmażyć na patelni na złoty kolor. Pokrojone w plastry warzywa (papryka powinna być bez skóry) wymieszać z oliwą z oliwek, posiekanym czosnkiem oraz pozostałymi przyprawami i usmażyć na patelni lub grillu.

Rostbef wyjąć z marynaty i smażyć przez około 5 minut z każdej ze stron. Gotowe steki pokroić w plastry i ułożyć na grillowanych warzywach. Steki podawać z ziemniakami, sosem pieprzowym lub masłem ziołowym oraz oprószoną w mące i pokrojoną w piórka cebulą usmażoną na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 13.08.2012 11:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak