Grill: Oscypek z pikantnym sosem miodowym Roberta Sowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej słonecznikowy

    1 łyżka
  • Pikantny sos miodowy

    200 ml
  • kolorowe sałaty

    1 szt
  • Pikantny sos miodowy

  • papryczki ostre

    2 sztuki
  • miód pszczeli

    100 ml
  • wino białe wytrawne

    0,5 szklanki
  • oscypek

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki sosu gotować do momentu, aż zacznie gęstnieć. Plastry sera Oscypek natrzeć olejem i grillować z obu stron. Podawać z pikantnym sosem miodowym i bukietem kolorowych sałat.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 07.11.2012 15:12
fajne
as28 07.11.2012 15:12
fajne
PaniMISIOWA 31.10.2012 19:47
grillowany oscypek jest przepyszny, a sos miodowy dodaje mu uroku!
as28 24.10.2012 20:11
super
monika52 03.10.2012 19:24
uwielbiam oscypki !!!
Andysz 27.09.2012 14:17
mniammm;)
Aleksandraa 19.09.2012 10:30
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat