Grill: Medaliony z łososia norweskiego w bekonie Roberta Sowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rozmaryn

    do dekoracji
  • cytryna

    1 cząstka
  • marynata

  • oliwa

    1/2 szklanki
  • czosnek staropolski Prymat

    do smaku
  • sól czosnkowa Prymat

    do smaku
  • bekon

    200 chudy
  • łosoś dzwonka

    8 szt
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robert Sowa poleca:
Medaliony z łososia oczyścić, umyć i starannie osuszyć. Wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć i doprawić do smaku wedle własnego gustu. Tak przygotowaną marynatą natrzeć rybę i odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę (im dłuższy czas marynowania, tym głębszy efekt smakowy grillowanej ryby).
Z dolnych gałązek rozmarynu oberwać listki. Medaliony z łososia owinąć dookoła paskiem bekonu, nabić na gałązkę rozmarynu i grillować około 10-15 minut na tackach aluminiowych lub grillu żeliwnym posmarowanym oliwą lub olejem. Pod koniec grillowania aromatyczne medaliony z łososia posypać świeżo tartym serem oscypek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 07.10.2012 19:33
apetyczne
Kate131 08.09.2012 12:23
wyglądają super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat