Grill: Karkówka z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • Marynata w płynie klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • sos

  • śliwki suszone

    25 dag
  • wino czerwone wytrawne

    1/2 szklanki
  • schab

    80 (karkowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso, umyć, osuszyć, pokroić na 6-8 kotletów. Przyprawę do grilla połączyć z olejem i powstałą pastą posmarować mięso. Odłożyć do lodówki, co najmniej na 2 godziny. Przygotować sos: Śliwki umyć i rozgotować w 1 szklance wody, Zmiksować z winem i przyprawami. Kotlety smażyć z obu stron na grillu lub patelni grillowej, od czasu do czasu smarując pozostałą pastą. Podawać z sosem śliwkowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 26.01.2017 22:11
Bardzo lubię
Przepisy Joanny 27.02.2014 19:02
pyszna karkóweczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat