Grill: Grillowane szaszłyki z polędwiczek z kurczaka podane z karmelizowanym ananasem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki z kurczaka

    500 g
  • oliwa

    0,5 szklanki
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    1 opakowanie
  • patyczki do szaszłyków

    16 sztuk
  • ananas

    1 sztuka
  • melon gallo

    1 sztuka
  • marynata

    1 1
  • brązowy cukier

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • świeża mięta

    8 listków
  • pieprz czarny grubo mielony

    1 szczypta
  • papryka ostra mielona

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte, oczyszczone i osuszone polędwiczki zalać marynatą przygotowaną poprzez zmiksowanie oliwy z oliwek z przyprawą kebab-gyros. Odstawić do lodówki na 4-6 godzin. Owoce pokroić. Cukier rozpuścić na patelni tworząc karmel, dodać masło, a następnie dodać owoce i całość dusić przez 5 minut. Zamarynowane polędwiczki z kurczaka nadziać na szpadki. Szaszłyki usmażyć na patelni grillowej, ułożyć na pikantnych karmelizowanych owocach, posypać siekaną miętą i grubo mielonym czarnym pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 01.08.2012 11:16
chyba się skusze na tą potrawę, bo ślinka cieknie na jej widok!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat