Grejpfrut z pomarańczą w winie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • greipfrut

    2 sztuki
  • pomarańcza

    2 sztuki
  • jabłko

    2 sztuki
  • cukier puder

    2 łyżki
  • skórka z pomarańczy

    2 łyżeczki
  • posiekane przechy

    3 łyżeczki
  • białe wino

    400-500 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce umyć, następnie obrać ze skórki, pokroić w kostkę i wymieszać z cukrem pudrem. Owoce wyłożyć do szklanej salaterki lub pucharków. Posypać je kandyzowaną skórką pomarańczową i posiekanymi orzechami, zalać winem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 24.08.2012 08:53
Pycha
Katarzyna/kate1980 01.06.2012 20:57
super
Krzysztof42 09.12.2010 14:51
nie lubię
Iwusia 05.09.2010 12:17
mniam :) przepis bardzo fajny :)
rosik93 27.06.2010 00:19
Nigdy nie używałem grjpfruta w kuchnii

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat