Greckie wrapy z sosem cacyki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

wrapy

  • tortilla pelnoziarnista

    3 szt
  • pomidor

    2 szt
  • oliwki czarne

    pol malego sloika
  • cebula

    1/4 szt
  • papryka żółta

    1/4 szt
  • sałata lodowa

    1/4 glowki
  • ser feta

    pol opakowania

sos cacyki

  • jogurt naturalny

    3 lyzki
  • majonez

    3 lyzki
  • czosnek

    2 zabki
  • ogórek

    1/4 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory, paprykę oraz ser feta kroimy w kostkę. Cebulkę drobno siekamy, sałatę rwiemy, oliwki kroimy na pół. Wszystkie składniki dzielimy na 3 części i nakładamy na tortille. Następnie zwijamy tortille w dowolny sposób. Zapiekamy w piekarniku do momentu, aż będzie chrupiąca.
Przygotowanie sosu:
Jogurt naturalny mieszamy z majonezem. Dodajemy startego na grubych oczkach ogórka i wyciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z gotowymi wrapami. Dodatkowo wrapy możemy również podać z frytkami.
Patrycja33
Sałatę lodową, możemy zastąpić innym rodzajem sałaty lub kapustą pekińską.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 09.02.2017 11:50
chyba zgłodniałam
Marta1986 08.02.2017 19:30
bardzo smaczne
adelajda 08.02.2017 18:53
smaczne :)
Aleksandra/Olcia 08.02.2017 17:08
zjadłabym mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat