Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Greckie pulpeciki -keftedes

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 60 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
pomidor 1 duży
cebula 1 duża
czosnek ząbki 2 ząbki
jajko 1 sztuka
mięta suszona 1 łyżeczka mała
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 1/2 lyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Greckie pulpeciki -keftedes

Bierzemy mięso zmielone wołowe i dajemy do miski następnie siekamy czosnek,cebulę oraz pomidor w drobną kostkę i dajemy również do mięsa . Następnie dodajemy 5 łyżek bułki tartej oraz resztę przypraw . Następnie robimy małą dziurkę w mięsu i dodajemy jajko i wszystko razem dokładnie mieszamy. Następnie smarujemy blasze margaryną i formujemy małe kuleczki i dajemy na blasze. Do rozgrzanego piekarnika wkładamy pulpety na 40-50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak