Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grecki jagnięcy cud

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
oliwa 7 łyżek
cytryna 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 1 łyżka
liść winogronowy kilka szt.
karkówka 40 jagnięca

Przepis i sposób przygotowania na: Grecki jagnięcy cud

Kroki postępowania

1
1.Do miski wlać oliwę, sok z cytryny, dodać zmiażdżony czosnek, majeranek, sól i pieprz.
2.Mięso podzielić na sześć kawałków i zalać przygotowaną zalewą. Odstawić na 2 godziny do lodówki.
3.Ciasto francuskie podzielić na 6 kawałków i na każdym położyć liść winorośli, mięso i kolejny liść . Ciasto zawinąć do środka i ułożyć na blasze (wyłożoną papierem do pieczenia).
4.Piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut.
Krok 1 - Grecki jagnięcy cud foto
2
Mięso można podawać z dowolnym sosem
Krok 2 - Grecki jagnięcy cud foto
3
smacznego!
Krok 3 - Grecki jagnięcy cud foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna40 23.09.2012 19:26
a smakuje znacznie lepiej :)
ElizaT 11.09.2012 10:47
prezentuje się kusząco :)
Beatris 04.09.2012 10:40
Doskonałe danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak