Grecki jagnięcy cud

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwa

    7 łyżek
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majeranek

    1 łyżka
  • liść winogronowy

    kilka szt.
  • karkówka

    40 jagnięca
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grecki jagnięcy cud foto
1.Do miski wlać oliwę, sok z cytryny, dodać zmiażdżony czosnek, majeranek, sól i pieprz.
2.Mięso podzielić na sześć kawałków i zalać przygotowaną zalewą. Odstawić na 2 godziny do lodówki.
3.Ciasto francuskie podzielić na 6 kawałków i na każdym położyć liść winorośli, mięso i kolejny liść . Ciasto zawinąć do środka i ułożyć na blasze (wyłożoną papierem do pieczenia).
4.Piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut.
Krok 2 - Grecki jagnięcy cud foto
Mięso można podawać z dowolnym sosem
Krok 3 - Grecki jagnięcy cud foto
smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna40 23.09.2012 19:26
a smakuje znacznie lepiej :)
ElizaT 11.09.2012 10:47
prezentuje się kusząco :)
Beatris 04.09.2012 10:40
Doskonałe danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat