Przepis i sposób przygotowania na: Grecka sałatka z grillowanymi krewetkami
Pomidorki przeciąć na pół, ogórek umyć, pokroić w dużą kostkę. Cebulę pokroić w krążki. Połową sosu zalać w misce pomidory, ogórki i cebulę. Wymieszać. Pozostałą częścią sosu zalać krewetki, delikatnie wymieszać i odstawić na 10 min. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne. Pitę pokroić w plasterki. Pitę i paprykę skroić oliwą, posypać solą, pieprzem i grillować 2 min z każdej strony. Odstawić do ostygnięcia. Krewetki wyjąć z marynaty i grillować, aż nabiorą złotej barwy (4 min). Pokrojoną w paski grillowaną paprykę i krewetki wymieszać z pomidorami i ogórkami. Dodać pokrojoną w kostkę fetę. Podawać z pitą.