Grecka pomidorowa

Grecka pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory świeże

    60 dkg
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyzka
  • makaron drobny

    5 łyżek
  • ser biały

  • jajka

    3 sztuki
  • bulion warzywny

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki.
Do garnka wlać oliwę, włożyć pomidory, podlać 1/2 szklanką wody, posolić.
Podsmażać do miękkości, przetrzeć przez sito.
Zagotować bulion, dodać pure pomidorowe, przecier pomidorowy.
Do gotującej się zupy, wrzucić makaron, doprawić solą, pieprzem.
Po 6-7 minutach, wbijać do zupy po jednym jajku.
Jajka ugotowane po około 4 minutach wyjąć z zupy, ułożyć w talerzach po jednym.
Zalać zupą, posypać białym serem i pietruszką.
SMACZNEGO!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

03.03.2014 10:26
bardzo ładna i apetyczna

IKrakowianka

18.01.2014 14:37
świetny pomysł

Katarzyna59

01.01.2014 09:39
przepyszna zupka

Dorian

27.11.2013 07:58
smaczna zupka

Ewelina38

14.11.2013 10:52
fajna odmiana :)

Mniam

20.10.2013 10:44
Bardzo fajna zupa. Podoba mi się dodatek sera:)

Adam/ZUB3R

06.10.2013 18:45
wygląda smacznie

Rybciia

11.09.2013 11:16
wygląda bardzo apetycznie :-)

czekoladka_m

20.08.2013 14:56
Z białym serem jeszcze nie jadłam. A zdjęcie tak kusi:):)

teresa18

15.08.2013 10:41
zaciekawiło mnie to jajko muszę wyprobować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat