Grasica cielęca z chrupiącymi rydzami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grasica cielęca

    600 g
  • mleko

    0,5 l
  • cebula

    1 szt.
  • oliwa

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    1 łyżka
  • rydze

    200 g
  • białe wino

    50 ml
  • koperek

    1 pęczek
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
  • tymianek

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą i oczyszczoną grasicę cielęcą namoczyć w mleku i odstawić na 8 godzin do lodówki. Rozgrzać oliwę i masło. Na rozgrzanej oliwie i maśle usmażyć rydze na złoty kolor i zdjąć z patelni. Na tej samej patelni zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać grasicę, smażyć przez chwilę podlewając białym winem, po czym dodać chrupiące rydze. Całość doprawić do smaku i posypać posiekanym koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 26.11.2014 09:58
Nigdy nie jadłam grasicy.......
dziewczyna_z_kodeksem 23.09.2013 23:45
chętnie bym spróbowała
sanielcia 23.09.2013 19:33
Na pewno pyszne !
Krzysztof15 23.09.2013 17:28
super przepis
Ewa 23.09.2013 16:21
Wykwintne danie, z chęcią bym skosztowała.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat