Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grasica cielęca z chrupiącymi rydzami

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grasica cielęca 600 g
mleko 0,5 l
cebula 1 szt.
oliwa 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
rydze 200 g
białe wino 50 ml
koperek 1 pęczek
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
tymianek do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grasica cielęca z chrupiącymi rydzami

Umytą i oczyszczoną grasicę cielęcą namoczyć w mleku i odstawić na 8 godzin do lodówki. Rozgrzać oliwę i masło. Na rozgrzanej oliwie i maśle usmażyć rydze na złoty kolor i zdjąć z patelni. Na tej samej patelni zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać grasicę, smażyć przez chwilę podlewając białym winem, po czym dodać chrupiące rydze. Całość doprawić do smaku i posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 26.11.2014 09:58
Nigdy nie jadłam grasicy.......
dziewczyna_z_kodeksem 23.09.2013 23:45
chętnie bym spróbowała
sanielcia 23.09.2013 19:33
Na pewno pyszne !
Krzysztof15 23.09.2013 17:28
super przepis
Ewa 23.09.2013 16:21
Wykwintne danie, z chęcią bym skosztowała.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak