Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granola krówkowo-czekoladowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 1 szklanka
otręby owsiane 1 szklanka
orzechy nerkowca 1/2 szklanki
czekolada 1/2 szklanki
siemię lniane 1/2 szklanki
masa krówkowa 1/2 szklanki
miód 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Granola krówkowo-czekoladowa

Czekoladę pokroić na kawałki - ma wyjść ok. 1/2 szklanki. Można też użyć kropelek czekoladowych.
Piekarnik rozgrzać do 150 stopni.

Wszystkie składniki połączyć w misce, najlepiej dużą łyżką. Masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Równo rozprowadzić po całej blasze. Piec w piekarniku 30-40 minut, co jakiś czas mieszając (3-4 razy). Po przestudzeniu przechowywać w szczelnym pojemniku/puszcze.

Więcej - http://bakeandtaste.blogspot.com/2012/02/granola-krowkowo-czekoladowa.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 21.02.2016 22:05
Raczej jako słodka przekąska :-)
ciekawska 07.11.2013 07:25
pomyslowe!!!
adelajda 05.10.2012 09:44
smakowicie wygląda !
Bernadeta1 02.10.2012 00:16
po tak pysznym śniadaniu słodki dzień zapewniony-super
BeataJ 01.10.2012 21:13
świetny przepis na przekąskę :)
Ewa6274879 29.09.2012 23:08
mmm pycha!
Wafelek2601 27.09.2012 09:13
fajne
olkaaa 22.09.2012 18:11
super pomysł
caralajna 18.09.2012 11:30
pyszny pomysł
jozefinach 16.09.2012 10:01
Jestem ciekawa smaku.
cooleczka 15.09.2012 16:42
wygląda niezwykle apetycznie :)
Wacław 15.09.2012 10:07
świetny przepis !
Ada-Gaba 15.09.2012 07:52
fajne, koniecznie muszę spróbować
IKrakowianka 14.09.2012 21:44
super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak