Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granita truskawkowo- melonowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 430 g
melon 1
limonka 1
słodzik 100g
świeża mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Granita truskawkowo- melonowa

Z melona wydrążamy miąższ, truskawki obieramy a z limonki wyciskamy sok by następnie te składniki zmiksować wraz ze słodzikiem. Masę przekładamy do naczynia, które wstawiamy do zamrażalnika na ok. 60 minut by w tym czasie zamieszać ją kilka razy. Przed podaniem granitę przekładamy do szklanek i ozdabiamy świeżą miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak