Granita kawowa po mojemu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mocna kawa

    1,25litra
  • kakao

    1,5łyżki
  • cukier

    185g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier i kakao wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i podgrzewamy mieszając do czasu rozpuszczenia cukru. Należy doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut i po zdjęciu z ognia dolewamy kawę. po ostudzeniu wlewamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. Kiedy po części zastygnie mieszamy i ponownie wstawiamy do zamrażalnika. Ponownie ją rozdrabniamy i podajemy w salaterkach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dianix 19.11.2011 18:41
tak nie robilam nigdy,
magical66 16.11.2010 19:28
smaczna
Goya 07.11.2010 21:09
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat