Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

granita di limone

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryny 10 sztuk
cukier brązowy
woda

Przepis i sposób przygotowania na: granita di limone

Cytryny wyszorować, skórę zetrzeć na grubych oczkach, dodać niewielką ilość wody i cukier (wg smaku) i zagotować. Przelać do płaskiego naczynia, ostudzić, dodać sok z cytryn, wymieszać i włożyć do zamrażalnika. Mieszać co 20 minut, częściej kiedy zacznie zamarzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 04.02.2012 09:15
muszę spróbować
Kopiko1983 10.04.2011 11:45
Ciekawy przepis! Bardzo orzeźwiający
Kopiko1983 10.04.2011 11:45
Ciekawy przepis! Bardzo orzeźwiający
Kopiko1983 10.04.2011 11:45
Ciekawy przepis! Bardzo orzeźwiający

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak