Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granita - deser kawowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa 5 łyżeczek
cukier 2 łyżeczki
wafelki 2 szt
śmietana 30% 100 ml
woda 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Granita - deser kawowy

W ekspresie zaparz kawę i w gorącej kawie rozpuść czekoladę, dodaj cukier.
Wlej do metalowej miseczki. wstaw na trzy godziny do zamrażalnika. Gdy utworzy się cienka warstwa lodu, zdrap ją łyżką i ponownie dodaj do niezamrożonej kawy. Czynność powtarzaj, aż powstanie gruboziarnista masa kawowa. Ubij kremówkę. Masę kawową przełóż do pucharków, podawaj z bitą śmietaną i waflem. Udekoruj posypką czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 20.05.2014 12:44
pyszności)
gosia56 18.05.2014 09:26
pyszny deser;)
malaczarna23 17.05.2014 10:15
świetny deser
adelajda 16.05.2014 20:48
pyszny deserek :)))
mysza75 15.05.2014 13:59
jaki fajny deserek i pyszny
Margo1 15.05.2014 07:53
Świetnie wygląda
gusia1000 14.05.2014 13:54
Pod mój smak.
Krystyna32 13.05.2014 09:41
apetyczny deserek
barbara11561 12.05.2014 23:01
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak