Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granita arbuzowo-cytrynowa z cydrem gruszkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 500 g
gruszecznik 1 szklanka
cukier puder 1-1,5 łyżeczki
sok z cytryny 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Granita arbuzowo-cytrynowa z cydrem gruszkowym

Arbuza miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy pozostałe składniki i dobrze mieszamy. Przelewamy do plastikowego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. Co 20-30 minut wyjmujemy pojemnik i za pomocą widelca kruszymy lód na kryształki. Deser jest gotowy po około 1,5 godziny. Gotowy przekładamy do miseczek. Podajemy udekorowany plasterkiem cytryny i skropiony gruszecznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak