Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granita arbuzowa Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz 5 kg
cukier-ja nie dodawałam do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Granita arbuzowa Eli

Arbuza umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Pokroić arbuza na kawałki,obrać ze skóry i pestek.Pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować w malakserze.Wlać do pojemnika (ja miałam 3 litry) i włożyć do zamrażalki.Co kilka godzin granitę przemieszać widelcem,żeby zrobiły się kryształki.Gotową granitę nałożyć do pucharków i od razu podawać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 03.05.2011 09:52
Zatesknilam za arbuzem i czekam na sezon :P
ZEWA 30.03.2011 13:55
ostatnio mąż kupił mi arbuza bo go uwielbiam, ale jak zobaczyłam ile za niego zapłacił to byłam w lekkim szoku. A granity arbuzowej też nie jadłam, wypróbuję jak będzie sezon na arbuza.
matii6 10.12.2010 16:28
jeszcze nie jadłam tak podanego arbuza, może spróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak