Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grahamki z dżemem, kurczakiem i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka grahamka 4 szt
ser mozarella 150 g
ser pleśniowy niebieski 50 g
dżem kwaśny 8 łyżeczek
natka pietruszki 4 gałązki
udko z kurczaka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grahamki z dżemem, kurczakiem i serem

Kroki postępowania

1
Bułeczki przekroić tak, aby z każdej odciąć 1/3. Większą część bułki wydrążyć i włożyć do środka plasterek mozzarelli. Na mozzarelli rozsmarować kopiastą łyżeczkę dżemu u mnie było to dżem z aronii.
Krok 1 - Grahamki z dżemem, kurczakiem i serem foto
2
Mięso pieczone lub ugotowane (u mnie pieczona nóżka z kurczaka, która została z poprzedniego dnia) obrać z kości, drobno posiekać a następnie rozłożyć na dżemie. Warstwę mięsa przykryć pokrojonym drobno serem z niebieską pleśnią i posypać kilkoma posiekanymi listkami pietruszki.
Krok 2 - Grahamki z dżemem, kurczakiem i serem foto
3
Całość przykryć mniejszą częścią bułki. Na każdej grahamce położyć z wierzchu plasterek mozzarelli. Zapiekać w piekarniku ok. 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3 - Grahamki z dżemem, kurczakiem i serem foto
4
Na gorące bułeczki nakładać z wierzchu kolejną łyżeczkę dżemu i dekorować pietruszką. Smacznego.
Krok 4 - Grahamki z dżemem, kurczakiem i serem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 08.11.2014 19:59
Fajny pomysł;)
Katarzyna59 08.11.2014 17:43
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak