Przepis i sposób przygotowania na: Grahamki jogurtowo-ziemniaczane
Kroki postępowania
Ziemniaki połączyć z tłustym jogurtem greckim w dużym naczyniu.
mąka tortowa | 4,5 szkl. |
mąka pełnoziarnista | 1,5 szkl. |
mąka kukurydziana | 2 łyżki |
woda ciepła | 1 szkl. |
jogurt grecki | 1 szkl. |
mleko 2% | 1/2 szkl. |
drożdże suche | 1,5 op. |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
masło | 120 g |
ziemniaki ugotowane | 1 szkl. puree |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1,5 łyżeczki |
cukier | 2 łyżeczki |
jajko | 1 małe |
mleko | 1 łyżka |
Czarnuszka nasiona Prymat | |
kminek | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | gruba |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | |
sezam | |
siemię lniane |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: