Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

graham z pesto i suszonymi pomidorami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka graham 250 gr
mąka pszenna 250 gr
mąka żytnia 150 gr
pomidory suszone w zalewie 5 szt
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
drożdże 50 gr
pesto czerwone 2 łyżki
woda 500 (ciepła)
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: graham z pesto i suszonymi pomidorami

Drożdże rozpuścić z cukrem. Mąki wymieszać w misce,dodać przyprawy. Pomidory pokroić w paseczki.Do mąki z przyprawami dodać pesto, rozpuszczone drożdże,pomidory oraz wodę.Dokładnie wymieszać ciasto. Uformować dwa małe chlebki i przełożyć do keksówek. Odstawić do wyrośnięcia.Kiedy chlebki podwoją swoją objętość włożyć je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 45 minut. Po upieczeniu wystudzić na kratce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 31.10.2013 10:52
smaczny chlebek :)
nogawkuchni 26.10.2013 17:10
Fantastyczny wypiek,świetny chlebek na kanapki,domowy bez konserwantów,świetna propozycja,bardzo chętnie bym spróbowała,bo ma ciekawy smak i prezentuje się bardzo apetycznie.
Jusiaa 26.10.2013 16:17
Pyszny chlebuś, a graham najlepszy szczególnie że domowy
lena57 26.10.2013 15:42
domowy chleb najlepszy
Konczi 26.10.2013 15:19
mniam, musi być pyszny ten chlebuś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak