Gozleme - kuchnia turecka

Gozleme - kuchnia turecka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto filo

    2 płaty
  • pietruszka

    1/2 pęczka
  • feta

    1/2 kostki
  • masło klarowane roztopione

    1 szt
  • pieprz

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gozleme - kuchnia turecka foto
Pietruszkę siekamy drobno, przekładamy do miseczki i dodajemy rozkruszoną fetę, doprawiamy pieprzem. Mieszamy i rozdrabniamy za pomocą widelca, doprawiamy pieprzem.
Krok 2 - Gozleme - kuchnia turecka foto
Na blacie rozkładamy płat ciasta filo, smarujemy masłem, składamy na pół, znów smarujemy masłem i układamy na środku farsz, składamy jak kopertę smarując masłem po kolejnych złożeniach.
Krok 3 - Gozleme - kuchnia turecka foto
Smażmy na rozgrzanym masełku z obu stron na złoto
Krok 4 - Gozleme - kuchnia turecka foto
Podajemy pokrojone w trójkąciki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ao_12

30.01.2014 20:20
lubię takie potrawy, chętnie spróbuję

aginaa

28.11.2013 18:05
fajny przepis

Magiczna_Kuchnia

29.04.2013 00:22
Oryginalne i pewnie pyszne.

kupiska

28.04.2013 19:49
wygladem przypomina mi pizze... moje smaki lubie takie potrawy

muffina

28.04.2013 18:45
ale ciekawe. Bardzo fajnie ci to wyszło- profeska;D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat