Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gozleme - kuchnia turecka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto filo 2 płaty
pietruszka 1/2 pęczka
feta 1/2 kostki
masło klarowane roztopione 1 szt
pieprz 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gozleme - kuchnia turecka

Kroki postępowania

1
Pietruszkę siekamy drobno, przekładamy do miseczki i dodajemy rozkruszoną fetę, doprawiamy pieprzem. Mieszamy i rozdrabniamy za pomocą widelca, doprawiamy pieprzem.
Krok 1 - Gozleme - kuchnia turecka foto
2
Na blacie rozkładamy płat ciasta filo, smarujemy masłem, składamy na pół, znów smarujemy masłem i układamy na środku farsz, składamy jak kopertę smarując masłem po kolejnych złożeniach.
Krok 2 - Gozleme - kuchnia turecka foto
3
Smażmy na rozgrzanym masełku z obu stron na złoto
Krok 3 - Gozleme - kuchnia turecka foto
4
Podajemy pokrojone w trójkąciki.
Krok 4 - Gozleme - kuchnia turecka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 30.01.2014 20:20
lubię takie potrawy, chętnie spróbuję
aginaa 28.11.2013 18:05
fajny przepis
Magiczna_Kuchnia 29.04.2013 00:22
Oryginalne i pewnie pyszne.
kupiska 28.04.2013 19:49
wygladem przypomina mi pizze... moje smaki lubie takie potrawy
muffina 28.04.2013 18:45
ale ciekawe. Bardzo fajnie ci to wyszło- profeska;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak